Vreti ca albul sa ramana alb ca si in ziua in care l-ati cumparat?

02-10-2016

Albul nu este o culoare. Tesaturile albe sunt vopsite in timpul procesului de fabricare si apoi tratate cu inalbitor optic sau cu o substanta fluorescenta. Acest tratament creaza o iluzie optica de alb prin sporirea absorbtiei luminii de catre tasatura. Expunerea la lumina poate dauna substantei florescente, cauzand pete de decolorare pe unele portiuni din tesatura. Astfel, este important sa pastrati hainele albe departe de lumina directa. 
Fiti atenti daca aveti pete pe tesaturile albe sau daca le murdariti foarte tare, nu le lasati mult timp, va fi foarte dificil si pentru o curatatorie profesionala sa va elimine petele.
Depozitati tesaturile albe separat! Daca tineti tesaturile albe langa cele colorate riscati sa se tranfere culoarea din cele mai inchise in cele albe. 
Cel mai important: indepartati foliile din plastic de pe tesaturi cand le depozitati, acestea pastreaza umiditate in interior si determina ingalbenirea tesaturii in timp, ceea ce nimeni nu va mai poate ajuta sa o eliminati.

Add a comment